۲۰ عنوان کتاب درباره پیامبر اکرم(ص) را اینجا دانلود کنید
. آشنایی با سیره اخلاقی پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله و سلم
این کتاب به قلم جواد محدثی در سال ۱۳۸۶، ۹۶ص، پالتویی؛ منتشر شده است که در یازده بخش اخلاق و سیره پیامبرگرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) را در ابعاد مختلف بررسی کرده و در هر بخش از منظرهای گوناگون از روش پیامبر گرامی اسلام (ص) درسهای اخلاقی و روش زندگی استخراج کرده است. این کتاب بهرغم کوتاه بودنش خواننده و زائر مدینه را با اخلاق و روش پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) آشنا میکند.
متن کامل
۲. جرعههای رسالت: ارمغانی از درواژههای نبوی
این کتاب به قلم سیدحسین اسحاقی، ۱۳۸۵، ۲۰۰ص، رقعی منتشر شده است. که سخنان گهربار پیامبر اکرم اسلام (صلی الله علیه و آله) را درباره آداب و سنن الهی به صورت الفبایی و جامع در بردارد.
متن کامل
۳. صفوة الصحیح من سیرة النّبی الاعظم
این کتاب به قلم جعفر مرتضی عاملی، تلخیص و تحقیق علی رفیعی قوچانی، ۱۳۸۸، ۴۱۵ص، وزیری منتشر شده است.
این نوشتار تلخیص الصّحیح من سیرة النّبی الأعظم (صلی الله علیه و آله) نوشته جعفر مرتضی عاملی است. کتاب اخیر پژوهشی گسترده، جامع و تحلیلی درباره جزئیات و کلیات تاریخ صدر اسلام و شناسایی ابعاد سیره، کردار و رفتار و گفتار پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) بهشمار میرود.
نویسنده با نگاهی انتقادی تلاش میکند به مصادر و منابع دست اول مراجعه و گزارشهای گستردهای در عرصه سیاست، اخلاق اجتماعی، شأن نزول آیات و همسرداری و جنگهای پیامبر از متون اهلسنت نقل و نقد کند. این کتاب گزیدای از این مجموعه ۳۵ جلدی است.
متن کتاب
۴. فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام
این کتاب به قلم جعفر سبحانی، ۱۳۷۳، ۵۳۶ص، وزیری منتشر شده است.
دورهای کامل و گویا درباره زندگی پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) است که با استناد به معتبرترین مدارک تاریخی با قلمی روان و شیوا فراهم آمده است. سعی نویسنده برای تجزیه و تحلیل حوادث گوناگون از مزایای مهمّ این کتاب است تا تاریخی آموزنده، به جامعه بشری عرضه شود.
متن کتاب
۵. تعمیر و توسعه مسجد شریف نبوی در طول تاریخ
این کتاب به قلم محمد حسن عبدالقادر الانصاری، ترجمه عبدالمحمد آیتی، ۱۳۷۸، ۲۲۳ص، وزیری، نوشته شده است.
به بررسی تفصیلی تاریخ تعمیر و توسعه مسجد شریف نبوی و اجزای آن در گذر ادوار اسلامی میپردازد. مؤلف با استناد به متون تاریخی و روایی، این گزارش را عرضه کرده است.
زبان اصلی کتاب عربی است و مهمترین موضوعات کتاب شامل موارد زیر است: نیروها و عوامل اقلیمی مؤثر در بنای مسجد نبوی، ویژگیهای جغرافیایی و تاریخی مدینه منوره، مدینه از عصر جاهلی تا دوران عثمانی، فضیلت مسجد نبوی و مدینه و مردم آن، هجرت پیامبر (صلی الله علیه و آله) به مدینه، اقدامات پیامبر (ص) در بنای مسجد نبوی و اجزای آن، حجره و روضه شریف نبوی، حجره همسران پیامبر (صلی الله علیه و آله)، شرح مکان صفه، گزارش تاریخ تعمیر و توسعه مسجد نبوی و محرابها و ستونها و درها و منارهها و منبرهای آن از قرن یازدهم هجری تا زمان حاضر.
دانلود متن کتاب
۶. مسجد شریف نبوی
این کتاب به قلم. محمد حسن عبدالقادر الانصاری، ترجمه عبدالمحمد آیتی، تلخیص رضا مختاری، ۱۳۷۹، ۲۱۵ ص، جیبی، نوشته شده است
تلخیصی از کتاب تعمیر و توسعه مسجد شریف نبوی در طول تاریخ (نشر مشعر، ۱۳۷۸) است. این گزیده در شش فصل سامان یافته است: نیروها و عوامل مؤثر در بنای مسجد؛ نخستین مرحله بنای مسجد؛ تحولات مسجد طی سالهای ۱۱۱۳۴۴قمری؛ تحولات مسجد در دولت سعودی؛ تحولات مسجد در عهد ملک فهد.
دانلود متن کامل
۷. ساختمان حرم نبوی، مدینه منوره
این کتاب به قلم سلمی سمر دملوجی، ترجمه محمدرضا مروارید و بنیاد پژوهشهای اسلامی، ۱۳۷۷، ۶۳ص، رقعی، نوشته شده است و به معرفی ابعاد ساختمان حرم و مسجد نبوی در مدینه میپردازد. این کتاب برپایه اسناد و مدارک معماری، عملیات گسترده نوسازی حرم شریف نبوی و طرح بزرگ و پیشرفته توسعه این مسجد باشکوه و بافت شهری پیرامون آن را گزارش میکند.
عملیات توسعه حرم، تنها به معنای ساختن تأسیساتی جدید در کنار آن مسجد کهن نیست، بلکه نوسازی فراگیر مسجد قدیم نیز در چارچوب طرح و برنامه آن قرار میگیرد و بدین ترتیب، مسجد نبوی به بزرگترین مسجد جهان بدل میشود. نویسنده در بخش اول به صورتی گزیده، تحوّلات تاریخی مسجدالنبی را در عهد پیامبر (ص) خلفای نخستین، امویان، عباسیان، مملوکیان، عثمانی و سعودی شرح میدهد و در بخش دوم به آموزهها و عناصر طرح توسعه جدید، طرح معماری و زیباییهای هنری و اطراف مسجد میپردازد. حجم کم و تصاویر فراوان و زیبای این اثر، از ویژگیهای آن است.
دانلود متن کتاب
۸. آثار پیامبر (ص) و زیارتگاههای اهل بیت (ع) در سوریه
این کتاب به قلم احمد خامه یار، ۱۳۹۳، ۳۹۶ صفحه، وزیری، نوشته شده و حاصل بخشی از تحقیقات میدانی و کتابخانهای نویسنده درباره زیارتگاههای سوریه، در طول اقامت چندین سالهاش در این کشور (در سالهای پیش از آغاز بحران کنونی سوریه) است. در این پژوهش بیش از ۱۰ اثر و مکان منسوب به رسول خدا (ص) و حدود ۶۵ زیارتگاه منسوب به اهل بیت آن حضرت معرفی و بررسی تفصیلی شده است. همچنین تعداد قابل توجهی از زیارتگاههایی که در گذر زمان از میان رفته، از لابهلای متون تاریخی استخراج و معرفی شده است.
دانلود متن کتاب
۹. مسجد النبی (صلی الله علیه و آله)
این کتاب تحقیق معاونت آموزش و پژوهش حوزه نمایندگی ولی فقیه، ۱۳۷۹، ۳۶ص، پالتویی، است.
به بررسی ابعاد مسجد النبی شریفترین مسجد پس از مسجد الحرام میپردازد و گزراشهای ارزندهای درباره مسجد النبی (ص) در شهر مدینه منوره و تحولات بسیار آن در درازنای تاریخ عرضه میکند. این مسجد با افزایش جمعیت مسلمانان، مراحل مختلف توسعه و تحوّل را، تا عصر کنونی پشت سر گذاشته است که این کتاب آگاهیهای مفیدی درباره تاریخچة ساختمان و سیر گسترش آن به خوانندگان عرضه میکند.این کتاب به زبان ترکی نیز ترجمه شده است.
دانلود متن کتاب
۱۰. مسیر هجرت رسول خدا ترجمه علی طریق الهجرة
این کتاب به قلم عاتق بلادی، ترجمه و تحقیق محمدرضا شهیدی پاک، ۱۳۹۱، ۳۰۸ص، وزیری، نوشته شده است.
این کتاب از آثار مهم عاتق بنغیث و برآمده از مشاهدات و تحقیقات وی درباره مسیر هجرت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) از مکه به مدینه است. عاتق در این کتاب، بر اساس متون کهن تاریخی، مسیر هجرت پیامبر اکرم را با مشاهده میدانی و تحقیق در محل حادثه مشخص و تحقیقات خود را تکمیل کرده است. این کتاب گزراش مشاهدات چهار سفر نویسنده را همراه با تطبیق آنها با کتب مختلف دربردارد. وی تنها به اماکن تاریخی عهد اسلامی پرداخته و خطاهای پیشینیان را درباره آنها نشان داده است.
دانلود متن کتاب
۱۱. الخاتمیة فی الکتاب والسنّة والعقل الصریح
این کتاب به قلم جعفر سبحانی، بیتا، ۹۴ص، جیبی، نوشته شده است.
امّت اسلامی از آغاز تاریخ اسلام تا کنون، بر این اعتقادند که پیامبرشان، آخرین پیامبر و دین آنان خاتم ادیان الهی و برای همه زمانها و مکانهاست. خاورشناسان درباره این اعتقاد، شبهاتی مطرح کردهاند که برپایه برخی از آنها اصل مسئله انکار میشود و برپایه برخی از دیگر شبهات آنان، چگونه شیعه با وجود کتاب علی و مصحف فاطمه (علیها السلام) و روایات ائمه اطهار: مدعی ختم نبوت است؟ این کتاب هر دو نوع شبهه را با استناد به کتاب و سنّت و عقل، پاسخ میگوید.
دانلود متن کتاب
۱۲. دفع الشبهة عن الرسول (صلی الله علیه و آله) والرسالة
این کتاب به قلم ابوبکر بن محمّد الحصنی الدمشقی، تحقیق جماعة من العلماء، ۱۴۱۸ق. ، ۲۵۶ص، وزیری، نوشته شده است.
تبلیغاتی گسترده درباره دیدگاههای ابنتیمیه با پوشش پیروی از مذهب حنبلی، در عصر مؤلّف رواج داشته و در عوام وگاه افراد کممایه تأثیر میگذارده و از اینرو، مؤلّف در این کتاب با دلایلی متّکی بر قرآن و سنّت، به نقد نظرهای گمراه کننده او پرداخته است.
دانلود متن کامل
۱۳. زیارت پیامبر (صلی الله علیه و آله) بدعت یا عبادت
این کتاب به قلم محمد بنعلوی مالکی، ترجمه مرکز تخصصی ترجمان دینی، ۱۳۹۰، ۲۵۱ص، رقعی، نوشته شده است.
اولین جلد از سلسله رد اهلسنت بر وهابیت و ترجمه کتاب الزیارهالنبویه بین البدعیه والشرعیه نوشته محمد بنعلوی مالکی حسنی از علمای اهلسنت است که پژوهشی کوتاه درباره موضوع مهم و بحثبرانگیز سفر کردن به قصد زیارت قبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به شمار میرود و برپایه سند بیشتر احادیث و تفسیر آنها زیارت پیامبر را از دیدگاه قرآن و روایات برمیرسد. عنوانهای حقیقت سفر برای زیارت، عدم رعایت امانتداری، زیارت جزء مناسک نیست و حکم ناروا درباره احادیث، زیارت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) از دیدگاه قرآن و روایات، کلام ائمه مذاهب فقهی درباره استحباب زیارت قبر پیامبر، حضرت عیسی و زیارت قبر پیامبر، ارتباط زیارت و مناسک حج، برخی از آداب زیارت پیامبر و توسل و تبرک به قبر پیامبر، مطالب این کتاب را در بر دارند.
دانلود متن کتاب
۱۴. زیارت پیامبر و اولیا
این کتاب به قلم علی اصغر رضوانی، ۱۳۹۰، ۱۷۷ص، رقعی، نوشته شده است.
به طرح نظریه پیروان وهابیت درباره زیارت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و اولیا، و رد این عقاید پرداخته است و بخشی دیگر از مجموعه سلسلة مباحث وهابیتشناسی به شمار میرود. این نوشتار به بررسی نظریه وهابیان درباره زیارت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و اولیای دین پرداخته و در اثبات ابطال این نظریهها کوشیده است. وی همچنین به برخی از شبهههای وهابیت در این زمینه پاسخ داده است.
دانلود متن کتاب
۱۵. شفاءالسقام فی زیارة خیرالانام
این کتاب به قلم. علیبن عبدالکافی بنعلی تقیالدین ابوالحسن الانصاری الخزرجی المصری الشافی، به کوشش سید محمدرضا حسینی جلالی، ۱۳۹۰، ۴۳۲ص، وزیری، نوشته شده است.
به نقد و بررسی عقاید ابنتیمیه با هدف پاسخ به شبهه عدم مشروعیت زیارت میپردازد. این کتاب ده باب و یک خاتمه دارد: ۱. احادیثی که درباره زیارت آمده است؛ ۲. احادیثی که دلالت بر زیارت دارد، گرچه لفظ زیارت در آنها به صراحت نیامده است؛ ۳. آنچه درباره سفرهای زیارتی آمده است؛ ۴. سخنان دانشمندان درباره استحباب زیارت؛ ۵. اثبات اینکه زیارت موجب تقرب الی الله است؛ ۶. سفر به خاطر زیارت، موجب تقرب الی الله است؛ ۷. دفاع از شبهات؛ ۸. توسل و استغاثه؛ ۹. زندگی ائمه: ؛ ۱۰. شفاعت.
دانلود متن کتاب
۱۶. وضوء النبی (صلی الله علیه و آله) من خلال ملابسات التشریع
این کتاب به قلم سید علی شهرستانی، بیتا، ۳۹۹ص، رقعی، نوشته شده است و به موضوع وضوی پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) میپردازد.
دانلود متن کتاب
۱۷. حجة الوداع رسالة مختصرة تستعرض خطب النبی الاکرم (صلی الله علیه و آله) و کلماته فی حجة الوداع و حقائق تاریخیة عند الفریقین
این کتاب به قلم جعفر سبحانی تبریزی، ۱۴۲۹ق، ۷۱ص، جیبی، نوشته شده است.
گزارشی از خطبهها و ارشادات پیامبر در سفر آخر ایشان به حج معروف به حجة الوداع است. مؤلف متن عربی هفت خطبه پیامبر را در این سفر گزارش میکند. عنوانهای این خطبهها چنینند: خطبه در روز هفتم و هشتم ذی الحجه، سخنان در روز عرفه، خطبه در روز نحر، خطبه در مسجد خیف، خطبه رسول الله کنار کعبه، خطبه در غدیر خم.
دانلود متن کتاب
۱۸. الرسول الاعظم یبشر بظهور الامام المهدی
این کتاب به قلم علی محمد علی دخیل، ۱۴۲۹ق، ۲۳ص، جیبی، نوشته شده است.
احادیث متواتری را در بردارد که برپایه آنها، حضرت پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) به آمدن منجی آخرالزمان حضرت مهدی (عج) بشارت داده است.
دانلود متن کتاب
۱۹. الظاهرة العاطفیة الانسانیة فی سیرة الرسول
این کتاب به قلم محمدعلی تسخیری، ۱۳۸۸ش/۱۴۳۰ق. ، ۴۷ص، نوشته شده است و به بررسی عطوفت و مهربانی به دیگران در سیره پیامبر (صلی الله علیه و آله) میپردازد. نویسنده انتقاد خود را درباره برخی از رفتارهای ناسازگار مسلمان با سیره پیامبر (صلی الله علیه و آله) بیان کرده است.
دانلود متن کتاب
۲۰. قبسات من حیاة النبی و اهلبیته
این کتاب به قلم حیدر عبدالکریم، ۱۴۲۹ق، ۷۲ص، جیبی، نوشته شده است.
نوشتهای کوتاه درباره زندگی و حیات پیامبر (صلی الله علیه و آله) و اهلبیت (علیهم السلام) و گوشهای از فضائل و سخنان گهربار آنان است.
دانلود متن کتاب